Άρθρα

Μια Δημιουργική Επίσκεψη από το 1ο Νηπιαγωγείο Μύρινας

Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να με επισκεφθούν στο λήιον εργαστήρι οι μικροί μαθητές από το 1ο Νηπιαγωγείο Μύρινας και να περάσω ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο μαζί τους. Η εμπειρία αυτή ήταν γεμάτη χαρά και έμπνευση, καθώς οι μικροί καλλιτέχνες έδειξαν ενθουσιασμό και δημιουργικότητα σε κάθε δραστηριότητα.

Δημιουργία Κεριών από Φύλλα Κερήθρας

Η πρώτη μας δραστηριότητα ήταν η δημιουργία κεριών από φύλλα κηρήθρας. Τα παιδιά έμαθαν για την προέλευση του κεριού και τη διαδικασία κατασκευής του. Με προσεκτικά βήματα, τύλιξαν τα φύλλα γύρω από τα φιτίλια για να φτιάξουν όμορφα, χειροποίητα κεριά. Η αίσθηση της υφής των φύλλων κηρήθρας και η ευχαρίστηση της δημιουργίας κάτι μοναδικού με τα χέρια τους ενθουσίασε τα παιδιά.

Κηροπήγια από Πηλό Air Dry

Στη συνέχεια, προχωρήσαμε στη δημιουργία κηροπήγιων από πηλό air dry. Ο πηλός αυτός είναι εύχρηστος και ασφαλής για τα παιδιά, καθώς στεγνώνει στον αέρα χωρίς να χρειάζεται ψήσιμο. Τα παιδιά, με την καθοδήγηση μου και την βοήθεια των γονέων τους, έπλασαν τον πηλό σε διάφορα σχήματα και σχέδια, δημιουργώντας πρωτότυπα και καλαίσθητα κηροπήγια. Χρησιμοποίησαν τα μικρά χεράκια τους για να προσθέσουν λεπτομέρειες και να δώσουν προσωπικότητα στα δημιουργήματά τους. Η φαντασία τους δεν είχε όρια, και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Μια Ημέρα Γεμάτη Έμπνευση

Η επίσκεψη του 1ου Νηπιαγωγείου Μύρινας ήταν μια πραγματική γιορτή της δημιουργικότητας και της μάθησης. Τα παιδιά όχι μόνο απόλαυσαν την κατασκευή των κεριών και των κηροπήγιων, αλλά επίσης έμαθαν νέες δεξιότητες και ένιωσαν τη χαρά της δημιουργίας. Οι γονείς, πάντα υποστηρικτικοί και εμπνευστικοί, βοήθησαν τα παιδιά να αφεθούν στη φαντασία τους και να ανακαλύψουν νέους τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης.

Η ημέρα αυτή ήταν μια υπενθύμιση της σημασίας της τέχνης και της χειροτεχνίας στην εκπαίδευση, καθώς και της αξίας να παρέχουμε στα παιδιά ευκαιρίες για δημιουργικό παιχνίδι και μάθηση.

Ανυπομονώ για την επόμενη επίσκεψη και τις νέες δημιουργικές περιπέτειες που θα μοιραστούμε με τα παιδιά.

NEWSLETTER: Ας κρατήσουμε επαφή

Μην χάνετε χρόνο, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, απολαύστε παραγγελίες με ΕΚΠΤΩΣΗ 15%.

Ανακαλύψτε τις δημιουργίες μας και ελάτε να γνωριστούμε καλύτερα.

ΕΓΓΡΑΦΗ

 Lieon
 Lieon
 Lieon
 Lieon
 Lieon
 Lieon
 Lieon
 Lieon
 Lieon
Copyright © 2024 Lieon.
FacebookYouTubeInstagram
Designed by thinkBAG.